Ариана прес инфо

Ариана
Клаудинеи Алесандре Апаресидо-Неи от ЦСКА вкара най-атрактивното попадение за 30-и кръг

Нападателят на ЦСКА Клаудинеи Алесандре Апаресидо-Неи спечели гласовете на феновете за попадението си срещу Вихрен в 81-та минута. Голът на Неи получи над 28% от гласовете на запалянковците в последния за сезона 2007-2008 г. 30-и кръг в класацията на Ариана „Гласувай за най-атрактивния гол”. За атрактивното си попадение футболистът на ЦСКА има правото да носи жълтата лента на Ариана в първия кръг на следващия сезон на българското първенство.
С малка разлика в гласовете в класацията на Ариана на второ и трето място се нареждат футболистите Еньо Кръстовчев от Левски и Румен Горанов от Локо/Пл/, съответно със 26,9% и 25,3%.

Очаквайте новите номинации в началото на сезон 2008-2009 г.

Най-атрактивните попадения в класацията „Гласувай за най-атрактивния гол” за втория полусезон на първенството, подредени по кръгове са:
16. Румен Горанов от Локомотив /Пловдив/ в срещата Локо/Пл/-Локо/Сф/
17. Александър Александров-Алекс от Черно море отново от срещата между Локо /Сф/ – Черно море
18. Евгени Йорданов от ЦСКА /София/ в мача ЦСКА – Спартак /Вн/
19 и 20. Иво Иванов от Локомотив /София/ в мача Черноморец-Локо/Сф/
21. Милчо Танев от Берое в мача Берое – Ботев
22. Мирослав Иванов от Левски в срещата Левски – Спартак Вн 1:0
23 и 24. Георги Христов 54′ от Ботев /Пд/ в мача Ботев – Марек 2:0
25. Мартин Керчев 30′ от Славия в срещата Славия – Беласица 2:0
26. Клаудинеи Алесандре Апаресидо-Неи 51′ от ЦСКА в срещата ЦСКА – Марек 3:0
27-28. Александър Александров-Алекс 84′ от Черно море в срещата Черно море – Литекс 2:1
29. Тодор Паланков от Пирин в срещата Берое – Пирин 2:2
30. Клаудинеи Алесандре Апаресидо-Неи 81` от ЦСКА в срещата Вихрен – ЦСКА 0:1

За първия полусезон най-атрактивните голове са на (подредени по кръгове):

1. Пламен Крумов от Черноморец /Бс/
2. Ричард Еромоигбе Левски /София/
3. Рикардо Андре Черно море /Варна/
4. Уелингтом да Силва Литекс /Ловеч/
5. Хосе Луис Гарсес ЦСКА /София/
6 Уелингтом да Силва Литекс /Ловеч/
7. Младен Стоев Спартак /Варна/
8. Георги Илиев ЦСКА /София/
9. Седрик Бардон Левски /София/
10. Кевин Амунике ЦСКА /София/
11. Здравко Лазаров Славия /София/
12. Марчо Дафчев Локомотив /София/
13. Андре Роберто Бето Литекс /Ловеч/
14. Фелипе Машадо ЦСКА /София/
15. Георги Христов Ботев /Пловдив/

Инициативата „Гласувай за най-атрактивния гол”
Инициативата на Ариана „Гласувай за най-атрактивния гол” започна със старта на футболен сезон 2007/2008 и се осъществява с подкрепата на Професионалната футболна лига. Целта на инициативата е да създаде платформа, която стимулира и подкрепя атрактивната футболна игра в България, като дава правото на феновете да гласуват за най-атрактивните голове. С продължаването на инициативата „ Гласувай за най-атрактивния гол” Ариана, като основен спонсор на Българското първенство по футбол, отново предизвиква отборите от професионалните групи и техните футболисти да дават всичко от себе си и да осигуряват на феновете повече футболни емоции с най-доброто от футбола – атрактивните голове.  Победителят в инициативата е футболният клуб, отбелязал най-много красиви голове през целия сезон, който получава признанието на феновете и парична награда в размер на 50 000 лева от Ариана. Той ще бъде обявен за “Най-атрактивния отбор на Ариана и българските фенове” в края на сезон 2007/2008. Символ на признанието на феновете е специалната жълта лента на Ариана, която се връчва на футболиста, събрал най-много гласове на феновете за атрактивно попадение. Всички гласували имат възможността да спечелят футболни награди от Ариана, които се раздават на всеки кръг от първенството.

Регламент на играта “Гласувай за най-атрактивния гол”
Феновете гласуват за най-атрактивния гол до края на всяка седмица (петък), като се регистрират безплатно на страницата www.ariana-football.bg и дават гласа си за техния фаворит.
Всеки вторник вестник „Тема:Спорт” публикува на страниците си графично представяне на номинираните попадения с експертен коментар и интервю на победителя от предишния кръг. Най-атрактивните попадения се коментират в неделното предаване на Крум Савов „Спортен свят” по Нова Телевизия. Водещият обявява номинациите от изминалия кръг; голът с най-много гласове и феновете, които печелят футболни награди от Ариана. Информация за най-атрактивните голове ще бъде публикувана в интернет страницата на Професионалната футболна лига www.pfl.bg в менюто Ариана прес инфо.